Squonk plays Genesis~ The Story of Genesis ~

Edwin Roes ~ leadgitaar, 6- en 12-string
Foto: Made by Greet

Mijn muzikale carrière begon op mijn zesde toen ik blokfluit leerde spelen, en ik was negen toen ik mijn eerste akoestische gitaar had. Die blokfluit is het verder niet geworden maar ik ben wel doorgegaan met de gitaar: vanaf het moment dat ik hem had had wilde ik les hebben en heb toen acht jaar klassiek gitaarles gevolgd.

Vanaf mijn 16e speelde ik in allerlei bandjes zodat ik langzamerhand de geleerde lessen ook in de praktijk ten uitvoer kon brengen.

Foto: Rene Vos

Ik heb sinds die tijd behoorlijk wat soorten muziek gespeeld, van hard rock tot Top 40 en symfonische rock, en dat laatste doe ik sinds 1987 in de progressieve rockband For Absent Friends. Nadat de band Troak van drummer Ed Wernke was gestopt en hij met twee andere muzikanten 'FAF' had opgericht vroegen ze me om in die band gitaar te spelen. Dat verveelt na al die jaren nog steeds niet, en de band heeft inmiddels een behoorlijk aantal CD's gemaakt.

In 2010 vroeg FAF-zanger Hans van Lint me om in de Genesis tributeband Squonk te komen spelen, waar hij ook in zong. Daar heb ik tot nu toe geen spijt van gehad, omdat het een enorme uitdaging is om de songs van Genesis zo te spelen dat het publiek en de Genesisfans bij een optreden van Squonk staan te genieten.

Social Media / Internet

Squonk - geschiedenis

  • 2006 - Hoe het begon
  • 2008 - De eerste optredens
  • 2011 - Heden